Buradasın
Bulgurlu maş fasulyesi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurlu maş fasulyesi pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Maş Fasulyesini Haşlayın: Bir gece önceden ıslattığınız maş fasulyesini 15 dakika boyunca ayrı bir tencerede haşlayın 13.
- Bulguru Pişirin: 1 çay bardağı bulguru 1 litre su ile ekleyip haşlamaya alın 1.
- Yoğurt Karışımı Hazırlayın: 1 çay bardağı süzme yoğurdu çırpıp, içine yumurta sarısı, limon, un ve az miktarda sıcak su ekleyin 1.
- Malzemeleri Birleştirin: Haşlanan maş fasulyelerini bulgura ekleyin ve hazırlanan yoğurt karışımını çırparak yavaş yavaş yedirin 1.
- Erişte Ekleyin: 1 çay bardağı erişte ekleyerek altını kısın, tuz ekleyip çorba kıvam alana kadar 15 dakika daha pişirin 1.
- Servis Edin: Ayrı bir tavada tereyağı, salça, karabiber ve tatlı pul biberi kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin 1.
Bu tarif, maş fasulyeli bulgur çorbasının bir çeşididir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: