Buradasın
Bulgurlu maş fasulyesi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurlu maş fasulyesi pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi 13;
- 1 su bardağı pilavlık bulgur 34;
- 10 tane kornişon turşu 34;
- İki tane köz biber 34;
- 4-5 yemek kaşığı konserve mısır 34;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 34;
- 1 limon suyu 34;
- tuz, karabiber, pul biber 34;
- 5-6 dal taze soğan 34;
- yarım demet dereotu 34;
- yarım demet maydanoz 34.
Pişirme aşamaları:
- Maş fasulyesini 1-2 saat suda bekletip haşlayın, yumuşayınca ocaktan alıp süzün 4.
- Bulguru tencereye alıp suyunu koyup bir yemek kaşığı yağ ile pilav gibi pişirin 4.
- Bir kaba maş fasulyesi ve bulguru, baharatları, tuz, limon suyu ve yağı ekleyin, karıştırın 4.
- Doğranmış turşu ve yeşillikleri ekleyip karıştırın, servis edin 4.
Ayrıca, bulgurlu maş fasulyesi salatası tarifi için şu siteler de kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: