Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maş fasulyesi, çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Haşlama: Maş fasulyesi, haşlanarak salatalar, çorbalar ve ana yemeklerde kullanılabilir 14. Haşlama için fasulyeler önceden suda bekletilir, ardından kaynadıktan sonra yaklaşık 20-25 dakika pişirilir 14.
- Salatalar: Haşlanmış maş fasulyesi, sebzelerle, otlarla ve farklı soslarla birleştirilerek salatalara eklenebilir 15.
- Ana yemekler: Maş fasulyesi, köriler, pilavlar ve sebze yemeklerinde kullanılabilir 15. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edilebilir 1.
- Tatlılar: Maş fasulyesi unu, glutensiz tatlı yapımında kullanılabilir 1.
- Filizlendirme: Besin değerini artırmak için maş fasulyesi filizlendirilebilir ve salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: