Bulgurlu maş fasulyesi pişirmek için gerekli malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi; 1 su bardağı pilavlık bulgur; 10 tane kornişon turşu; İki tane köz biber; 4-5 yemek kaşığı konserve mısır; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 limon suyu; tuz, karabiber, pul biber; 5-6 dal taze soğan; yarım demet dereotu; yarım demet maydanoz. Pişirme aşamaları: 1. Maş fasulyesini 1-2 saat suda bekletip haşlayın, yumuşayınca ocaktan alıp süzün. 2. Bulguru tencereye alıp suyunu koyup bir yemek kaşığı yağ ile pilav gibi pişirin. 3. Bir kaba maş fasulyesi ve bulguru, baharatları, tuz, limon suyu ve yağı ekleyin, karıştırın. 4. Doğranmış turşu ve yeşillikleri ekleyip karıştırın, servis edin. Ayrıca, bulgurlu maş fasulyesi salatası tarifi için şu siteler de kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezizyemeklerim.com.