Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur köftesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Yoğurma: Harcın pürüzsüz bir kıvam alması için en az 4-5 dakika iyice yoğrulmalıdır 23.
- Malzeme Uyumu: Baharatlar ve diğer malzemeler, bulgurla iyice harmanlanmalıdır 15.
- Şişme: Bulgur, su eklendikten sonra biraz şişmesi için bekletilmelidir 13.
- Şekil Verme: Küçük toplar yapılırken ellerin ıslatılması, köftelerin daha düzgün olmasını sağlar 3.
- Pişirme: Makarna haşlar gibi haşlanmalı, ancak çok pişirilmemelidir 1.
- Saklama: Bekletilecekse, hava almayacak şekilde kapatılmalıdır; aksi takdirde bulgur kuruyabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: