Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday nişastası yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Pirinç Unu: İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen bu un, nişastanın ikamesi olarak en yaygın kullanılan malzemedir 13.
- Ararot Tozu: Maranta bitkisinin köklerinden elde edilen bu toz, gluten içermeyen ve yemeklere jöle kıvamı veren bir un çeşididir 13.
- Keten Tohumu: Öğütülmüş ve toz haline getirilmiş keten tohumu, sıvıları kolayca emebilir ve yemeklerde kıvam artırıcı olarak kullanılabilir 13.
- Patates Nişastası: Özellikle sos ve çorbaların kalınlaştırılmasında kullanılan doğal bir alternatiftir 4.
- Tapioka Nişastası: Mısır nişastasına benzer bir tekstüre sahip olup, tatlı ve tuzlu yemeklerde kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: