Brokolili makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket burgu makarna 1;
- 500 gr karnabahar 1;
- 250 gr brokoli 1;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 3 yumurta 1;
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 30 gr tereyağı 1;
- 1 közlenmiş salçalık kırmızıbiber 1;
- 1 yufka 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Karnabahar ve brokolileri küçük parçalar halinde ayırın ve kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın 1.
- Suyunu süzüp bir kaba alın 1.
- Makarnayı kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün 1.
- Suyunu süzüp karnabahar ve brokoli ile harmanlayın 1.
- Yumurtaları geniş bir kaseye kırın 1. Süt ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip çırpın 1.
- Küçük kesilmiş tereyağı, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın 1.
- İçi yağlanmış derin, yuvarlak fırın kabına kenarları dışa taşacak şekilde yufkayı yerleştirin 1.
- Sebzeli makarnayı fırın kabına aktarın 1.
- Kenarlardan sarkan yufkayı makarnanın üzerine katlayarak kapatın 1.
- Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlı kağıtla kapatın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin 1.
- Yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Dilimleyip servis yapın 1.
Ayrıca, kremalı brokolili makarna tarifi de mevcuttur 4. Bu tarifte gerekli malzemeler:
- 300 gr brokoli 4;
- 1 adet orta boy soğan 4;
- 2 diş sarımsak 4;
- 200 ml krema 4;
- 5-6 parça dana jambon 4;
- 50 gr parmesan peyniri 4;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- Tuz 4.
Hazırlanışı:
- Brokol
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: