Buradasın
Brokoli kereviz kabak enginar yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokoli, kereviz, kabak ve enginar yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak 1
- 1-2 adet kapya biber 1
- 1/2 adet kereviz veya 1 adet enginar 1
- 1 adet domates 1
- 1 orta boy soğan 1
- 1-2 dal brokoli 1
- Yarım bağ dereotu 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Kemik suyu veya ev yapımı tavuk-et bulyon (opsiyonel) 1
- 1 tutam tuz, toz biber, toz zerdeçal veya dilediğiniz baharatlar 1
- Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su 1
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri haşlayın 1.
- Haşlanan malzemeleri blender ile ezin 1.
- Bu şifa deposu çorbadan kocaman bir kase tüketin 1.
Ayrıca, kabak, brokoli ve havuç kullanarak da sağlıklı bir yemek yapabilirsiniz 2. Bunun için:
Malzemeler:
- 2 adet kabak 2
- 1 adet brokoli 2
- 2 adet havuç 2
- 1 adet soğan 2
- 2 diş sarımsak 2
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 2
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber 2
- Yarım limonun suyu 2
- İsteğe bağlı olarak taze otlar (maydanoz, dereotu vb.) 2
Hazırlanışı:
- Sebzeleri yıkayın ve kabak ile havuçları soyun 2.
- Kabakları ve havuçları halka halka dilimleyin, brokoliyi çiçeklerine ayırın 2.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 2.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun 2.
- Sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun, ardından havuçları ekleyip birkaç dakika soteleyin 2.
- Brokoliyi ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin 2.
- En son kabakları ilave edin, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin, tüm
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: