Buradasın
Brokoli kereviz kabak enginar yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokoli, kereviz, kabak ve enginar ile yapılan bir yemek tarifi şu şekilde olabilir:
Malzemeler:
- 2 adet enginar (yapraklarından ayrılmış ve temizlenmiş) 1;
- 1 adet küçük boy patates 1;
- 1 adet küçük boy havuç 1;
- 1 adet küçük boy kuru soğan 1;
- 1 çorba kaşığı bezelye 1;
- 1 adet limon 1;
- 4-5 sap brokoli 1;
- 4-5 sap dereotu 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 4 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Limon ortadan ikiye bölünür ve bir yarısı sıkılarak limon suyu hazırlanır 1.
- Soğuk su dolu bir kaba enginarlar konur ve yarım limon suyu eklenir 1.
- Patates ve havuç kesme şeker boyutunda kesilir, yıkanır ve süzülür 1.
- Kuru soğan halkalar halinde kesilir 1.
- Brokoli parçaları güzelce yıkanır 1.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir 1.
- Yağ kızınca patates ve havuç eklenir, yaklaşık 5 dakika kavrulur 1.
- Soğan eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Malzemeler ayrı bir kaba alınır 1.
- 2 bardak sıcak suya kalan yarım limon sıkılır, tuz ve şeker eklenip karıştırılır 1.
- Hazırlanan şeker, tuz ve limonlu sıcak su tencereye eklenir 1.
- Ocak orta ateşe alınır 1.
- Tencereye sırasıyla enginarlar, brokoliler, patates, soğan ve havuç karışımı eklenir 1.
- Üzerlerine bezelye serpilir 1.
- Enginarların üzerine birer dal dereotu eklenir 1.
- Kalan yarım çay bardağı zeytinyağı da enginarların üzerine gezdirilir 1.
- Enginarların hizasını geçmeyecek şekilde kalan sıcak su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır 1.
- Kısık ateşte enginarlar haşlanmış patates kıvamına gelene kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir 1.
- Yemek soğuduktan sonra taze dereotuyla servis edilir 1.
Bu tarif, **nefisyemek
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: