• Buradasın

    Fırında kereviz ve brokoli nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında kereviz ve brokoli yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
    • Fırında Brokoli Tarifi:
      • Malzemeler: Yarım kilo brokoli, 1 adet kereviz, 1 adet patates, 1 kutu haşlanmış mısır, beşamel sosu için 1 çorba kaşığı un, 1.5 bardak süt, 1 adet yumurta, 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber, kaşar rendesi 1.
      • Hazırlanışı: Brokoli, patates ve kerevizi haşlayın. Yağlanmış cam kaba bu malzemeleri ve mısırları yerleştirin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı ve unu kavurup, süt ve tuz ekleyin. Sos koyu bir kıvam alınca içine yumurta ekleyip çırpın ve karışımın üzerine yayın. Kaşar rendesi serperek 200 derecede 30 dakika pişirin 1.
    • Fırında Kereviz Tarifi:
      • Malzemeler: 4 kereviz, 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 adet soğan, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı limon, 1 yemek kaşığı Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni 4.
      • Hazırlanışı: Kereviz ve patatesleri elma dilim soyup, limon suyu ile ovun ve 15 dakika dinlendirin. Fırın tepsisine dizip, üzerine soğan, zeytinyağı ve çeşni ekleyin. Yağlı kağıt serili fırında 15 dakika pişirip, kağıdı alarak 30 dakika daha pişirin 4.
    Fırında kereviz ve brokoli tariflerinde kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel fırında brokoli nasıl yapılır?

    En güzel fırında brokoli tarifi için gerekli malzemeler: 500 gram brokoli; 2 diş sarımsak; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; Yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Brokoli yıkandıktan sonra küçük parçalara ayrılır ve sap kısımları kesilerek küçültülür. 2. Bir kaseye sarımsak rendelenir, üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyu eklenerek karıştırılır. 3. Hazırlanan karışım brokoli parçalarına dökülür ve karıştırılır. 4. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine karışıma bulanan brokoli konularak önceden ısıtılan 200 derecedeki fırına sürülür ve 20-25 dakika pişirilir. 5. Hafif dişe gelir kıvamda sevilen brokoli için 15 dakika, pişmiş sevilen brokoli için ise yaklaşık 20 dakika fırında tutulmalıdır. 6. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir ve servis edilir. Püf noktaları: Yağ ve baharatların brokoliye yapışması için çiçeklerin kuru olması önemlidir. Yüksek sıcaklıkta pişirmek, brokolinin dışının hafifçe kızarmasını sağlar ve lezzetini artırır. Çiçekleri eşit büyüklükte kesmek, hepsinin aynı sürede pişmesini sağlar. Pişirme süresini kontrol etmek gerekir; brokoli çok yumuşak olmamalı, hafif diri kalmalıdır. Dileyen, fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendeleyebilir.

    Brokoli yemeğinin içine ne konur?

    Brokoli yemeğinin içine konabilecek bazı malzemeler: Kuru soğan; Patates; Havuç; Sarımsak; Domates salçası; Zeytinyağı; Limon suyu; Kesme şeker; Tuz. Ayrıca, brokoli yemeği et veya tavuk suyu ile de yapılabilir.

    Fırında brokoli kaç dakikada pişer?

    Fırında brokoli, 200 derece fırında alt raflarda 20-25 dakika pişirilir. Pişirme süresi, brokolinin istenen kıvama göre değişir: Hafif dişe gelir kıvamda sevenler için 15 dakika; Tamamen pişmiş sevenler için 20 dakika. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendelenebilir.

    Kereviz ve brokolinin yanına ne gider?

    Kereviz ve brokolinin yanına gidebilecek bazı yemekler ve çorbalar şunlardır: Havuçlu brokoli çorbası. Yoğurtlu kıymalı erişte. Izgara tavuk. Beşamel soslu mantarlı patates oturtma. Kırmızı biberli kaşarlı rulo köfte.

    Fırında çıtır brokoli için hangi baharatlar kullanılır?

    Fırında çıtır brokoli için kullanılabilecek baharatlar şunlardır: Pul biber; Sarımsak tozu; Deniz tuzu; Karabiber; Toz karabiber. Ayrıca, tarifte zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan peyniri de kullanılabilir.

    Kereviz ile hangi yemekler yapılır?

    Kereviz ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: zeytinyağlı kereviz yemeği; portakallı kereviz yemeği; terbiyeli kereviz yemeği; fırında kereviz kızartması; kereviz dürüm; barbekü soslu kereviz burger; ayvalı kereviz; tuzda kereviz mezesi; kereviz çorbası; kerevizli nohut yemeği. Ayrıca kereviz, mücver, salata, atıştırmalık, köfte, dolması, püresi, ege ezmesi, tempura, sapı suyu gibi farklı yemek ve tariflerde de kullanılmaktadır. Kereviz ile yapılabilecek yemek tariflerine aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; ye-mek.net.

    Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir?

    Brokoliyi en sağlıklı pişirme yöntemleri buharda pişirme ve haşlamadır. Brokoli haşlanırken dikkat edilmesi gerekenler: Tenceredeki su, brokolinin boyunu aşmamalıdır. Haşlama süresi 2-3 dakikayı geçmemelidir. Suyun içine birkaç damla limon suyu eklemek, kötü kokuları önler ve besin değerlerinin kaybolmasını azaltır. Haşlamadan sonra brokolinin yeşil kalması için şoklama yöntemi uygulanmalı, yani buzlu suda 1-2 dakika bekletilmelidir. Buharda pişirme için: Düdüklü tencere kullanılabilir. Tencereye bir miktar su doldurulup buharda pişirme aparatına brokoliler konularak kapak kapatılır. Yaklaşık 8-10 dakika pişirilir. Brokoli, ayrıca fırında veya soteleme yöntemiyle de sağlıklı bir şekilde pişirilebilir.