Buradasın
Fırında kereviz ve brokoli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kereviz ve brokoli yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Fırında Brokoli Tarifi:
- Malzemeler: Yarım kilo brokoli, 1 adet kereviz, 1 adet patates, 1 kutu haşlanmış mısır, beşamel sosu için 1 çorba kaşığı un, 1.5 bardak süt, 1 adet yumurta, 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber, kaşar rendesi 1.
- Hazırlanışı: Brokoli, patates ve kerevizi haşlayın. Yağlanmış cam kaba bu malzemeleri ve mısırları yerleştirin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı ve unu kavurup, süt ve tuz ekleyin. Sos koyu bir kıvam alınca içine yumurta ekleyip çırpın ve karışımın üzerine yayın. Kaşar rendesi serperek 200 derecede 30 dakika pişirin 1.
- Fırında Kereviz Tarifi:
- Malzemeler: 4 kereviz, 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 adet soğan, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı limon, 1 yemek kaşığı Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni 4.
- Hazırlanışı: Kereviz ve patatesleri elma dilim soyup, limon suyu ile ovun ve 15 dakika dinlendirin. Fırın tepsisine dizip, üzerine soğan, zeytinyağı ve çeşni ekleyin. Yağlı kağıt serili fırında 15 dakika pişirip, kağıdı alarak 30 dakika daha pişirin 4.
Fırında kereviz ve brokoli tariflerinde kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: