Buradasın
Breze pişirme yöntemi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Breze (braise) pişirme yöntemi şu adımlarla uygulanır:
- Mühürleme: Az yağlı bir tavada etlerin her yüzü kabuk bağlayacak şekilde 2 dakika mühürlenmesi 34. Bu işlem, etin içerisindeki sıvıların dışarı kaçmasını engelleyerek etin içerisine hapsedilmesini sağlar 34.
- Sos ve baharat ekleme: Ete uygun sos ve baharat karışımı yapılır 4.
- Pişirme: Kısık ateşte, çoğunlukla fırında (ideal sıcaklık 160°C) etin sosa yedirilerek pişirilmesi 134.
- Kapak kapatma: Pişirme süresince buharlaşmayı önlemek ve ısıyı koruyabilmek için tencerenin kapağının sıkı kapatılması 13.
- Zamanlama: Pişirme süresi, gıdanın kalitesine bağlı olarak değişir 3.
- Servis: Yemek piştikten sonra ip çözülür ve et sıcakken dilimlenir 4.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: