Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru gıdalarda bulunan bazı vitaminler şunlardır:
- A Vitamini: Kuru kayısı, havuç, ıspanak gibi sebzelerde bulunur 35.
- D Vitamini: Yağlı balıklar (somon, uskumru) ve yumurta sarısı gibi hayvansal ürünlerde bulunur 25.
- E Vitamini: Zeytinyağı, fındık, badem gibi yağlı tohumlarda bulunur 25.
- K Vitamini: Brokoli, ıspanak, marul gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunur 25.
- B Vitaminleri: Kuru baklagiller, tahıllar, karaciğer ve böbrek gibi sakatatlarda bulunur 24.
Kuru meyvelerde de vitamin içeriği yüksektir; örneğin, kuru incir A, C ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum ve demir gibi mineraller içerir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: