Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru gıdalarda bulunan bazı vitaminler şunlardır:
- B Grubu Vitaminler: B1 (tiamin) kuru baklagiller, tahıllar, ceviz, fındık, et ve süt ürünlerinde; B2 (riboflavin) süt, yumurta, balık ve yeşil yapraklı sebzelerde; B6 (piridoksin) et, karaciğer, tahıllar ve kuru baklagillerde bulunur 245.
- A Vitamini: Karaciğer, süt, peynir, yumurta sarısı, havuç, ıspanak ve brokoli gibi besinlerde bulunur 13.
- E Vitamini: Zeytinyağı, ayçiçek yağı, ceviz, badem, kırmızı et ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunur 23.
Kuru gıdalarda bulunan vitaminlerin tam listesi için ilgili besin maddelerinin etiketlerini kontrol etmek önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: