Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde boza yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 su bardağı su 2;
- 2 su bardağı kalın bulgur 2;
- 1/2 su bardağı pirinç 2;
- 5 su bardağı su (kıvamı için) 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı yaş maya 2;
- 1 su bardağı ılık süt 2;
- 1 yemek kaşığı tarçın 2;
- 1 su bardağı leblebi 2.
Yapılışı:
- Kalın bulgur ve pirinci bol su ile yıkayın 2.
- Derin bir tencereye aktarın ve üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin 2.
- Püre kıvamına gelen bulgurlu pirincin suyunu süzün ve ince delikli süzgeçten geçirin 2.
- Bulgur lapasını tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin 2.
- Mayalı karışım için; farklı bir kapta yaş maya, ılık süt ve toz şekeri karıştırın 2.
- Soğuyan bulgurlu karışımı büyük bir tencereye aktarın ve üzerine yaş mayalı karışımı ekleyin ve çırpın 2.
- Tencerenin kapağını kapattıktan sonra güneş görmeyen bir yerde 24 saat bekletin 2.
- Mayalanan karışımı ara ara açarak hava almasını sağlayın 2.
- 24 saatin sonunda kıvamı için gerekli olan su ve toz şekeri ekleyerek karıştırın 2.
- Kıvamı tutturabilmek için hazırladığınız bozayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 2.
- Ev yapımı bozayı, kavrulmuş leblebi ve tarçın ile birlikte servis edebilirsiniz 2.
Boza, serin bir ortamda asgari 15 gün saklanabilir, tercihen (+4°C’ de) buzdolabında saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: