Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde boza yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı bulgur 1;
- 2-2,5 litre su 1;
- 1-1,5 su bardağı şeker (damak tadına göre miktarı artırılıp azaltılabilir) 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker (maya için kullanılacak) 1;
- 1 paket vanilya 1.
Yapılışı:
- Bulguru bir gece önceden 1 litre kaynar suyla ıslatın ve kapağını kapatıp bekletin 1.
- Şişmiş bulgurların üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Bulgurlar yumuşayınca ocaktan alıp el blenderı ile çekin ve kıvamını ayarlamak için ara ara sıcak su ilave edin 1.
- Karışımı süzgeç veya ince delikli bir kevgirden geçirin 1.
- Mayayı yarım bardak ılık su ve 2 yemek kaşığı şekerle karıştırın 1.
- Ilıyan bulgur karışımına mamayı ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 1 gün bekletin 1.
- Ertesi gün karışımın içine vanilya ve toz şekeri ilave edip karıştırın 1.
- Bozayı suyla seyrelterek veya koyu kıvamlı olarak servis edebilirsiniz 1.
Boza, buzdolabında veya güneş görmeyecek serin yerlerde muhafaza edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: