• Buradasın

    Kız bozası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen scene with a bubbling pot of boza on the stove, surrounded by bowls of bulgur, rice, and sugar, while a wooden spoon rests nearby and a sprinkle of cinnamon dusts the counter.
    Kız bozası yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde boza yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 6 su bardağı su 2;
    • 2 su bardağı kalın bulgur 2;
    • 1/2 su bardağı pirinç 2;
    • 5 su bardağı su 2;
    • 1 su bardağı toz şeker 2;
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 2;
    • 1 tatlı kaşığı yaş maya 2;
    • 1 su bardağı ılık süt 2;
    • 1 yemek kaşığı tarçın 2;
    • 1 su bardağı leblebi 2.
    Yapılışı:
    1. Bulgur ve pirinci bol su ile yıkayın, ardından derin bir tencereye aktarın 2.
    2. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin 2.
    3. Püre kıvamına gelen bulgurlu pirincin suyunu süzün ve ince delikli süzgeçten geçirin 2.
    4. Bulgur lapasını tamamen soğuyana kadar bekletin 2.
    5. Mayalı karışım için, yaş maya, ılık süt ve toz şekeri karıştırın 2.
    6. Soğuyan bulgurlu karışımı büyük bir tencereye aktarın, üzerine mayalı karışımı ekleyin ve çırpın 2.
    7. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra güneş görmeyen bir yerde 24 saat bekletin 2.
    8. 24 saatin sonunda kıvamı için gerekli olan su ve toz şekeri ekleyerek karıştırın 2.
    9. Kıvamı tutturabilmek için bozayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 2.
    Boza, buzdolabında bekledikçe koyulaşacaktır, bu yüzden kısa sürede tüketmeye özen gösterilmelidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: