Buradasın
Hatay usulü kısırda salça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü kısırda salça yapımı şu şekildedir:
- Bulguru Islatma: İnce bulguru geniş bir kaseye alın, üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip üzerini kapatın ve bulgurların şişmesi için yaklaşık 10 dakika bekletin 1.
- Salçaları Ekleme: Bulgur yumuşayınca, üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip güzelce karıştırın 12.
- Yağı ve Baharatları Ekleme: 1 çay bardağı zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek iyice yoğurun 1.
- Yeşillikleri Doğrama: 3-4 dal taze soğan ve 1 demet maydanozu ince ince doğrayıp kısıra ekleyerek karıştırın 1.
- Limon Suyu Ekleme: Kısıra 1 adet limon suyunu ekleyerek tüm malzemeleri harmanlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: