Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitter çikolata yapımı birkaç aşamadan oluşur 2:
- Kakao Çekirdekleri: Theobroma cacao ağacından elde edilen kakao çekirdekleri toplanır, fermente edilip kurutulur ve kavrulur 23.
- Kakao Kitlesi: Kavrulan çekirdekler ezilerek kakao kitlesi oluşturulur 23.
- Kakao Yağı Ayrıştırma: Kakao kitlesinden kakao yağı ayrıştırılır 2.
- Şeker Ekleme: Bitter çikolatada şeker, tat vermek için eklenir ve miktarı diğer çikolata türlerine göre daha azdır 23.
- Lesitin ve Vanilin Ekleme: Pürüzsüz yapıyı sağlamak için lesitin ve çikolatanın aromasını zenginleştirmek için vanilin eklenir 2.
- Karıştırma ve Temperleme: Kakao kitlesi, kakao yağı, şeker, lesitin ve vanilin ile karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir ve bu karışım belirli bir sıcaklıkta temperlenir 2.
- Şekillendirme ve Soğutma: Karışım kalıplara dökülerek şekillendirilir ve soğutulur 23.
- Paketleme: Son olarak, soğutulan ve katılaşan çikolata paketlenir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: