Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biranın tadı, türüne göre değişiklik gösterir. Bazı bira türlerinin tat özellikleri:
- Lager: Donmaya yakın sıcaklıkta mayalanır ve taze, pürüzsüz bir gövdeye sahiptir 3.
- Ale: Yüksek sıcaklıkta mayalanır, daha alkollü, aromatik (meyveli tatlar) ve derin bir tada sahiptir 3.
- Stout ve Porter: Yoğun bir gövdeye ve tatlı, kavrulmuş, çikolatamsı bir tada sahiptir 23.
- Pilsner: Şerbetçiotu tadı baskındır 3.
- Indian Pale Ale (IPA): Yoğun şerbetçiotu aroması, dengeli malt, meyvemsi, çiçeksi ve baharatlı notalar içerir 3.
Biranın tadını tanımlamak için kullanılan bazı sıfatlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: