Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bilecik'te akşam yemeğinde yenebilecek bazı yöresel lezzetler:
- Bıldırcın Kebabı 235. Bıldırcın, sarımsak, karabiber ve tuz ile pişirilip fırında kızartılır 25.
- Nohutlu Mantı 234. Klasik mantı hamurunun içine bir gün önceden ıslatılmış nohut ve karabiber konularak hazırlanır 24.
- Bilecik Güveci 234. Kuzu eti, patates, soğan ve tereyağı ile yapılan bir yemektir 23.
- Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası 234. Ev yapımı makarna, yeşil mercimek, et suyu, dağ eriği ve kızılcık kurusu ile yapılır 23.
- Mercimekli Bozüyük Mantısı 23. Elde açılan hamur içine özel yeşil mercimek konularak fırında pişirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: