Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bilecik yemeklerinde kullanılan bazı malzemeler şunlardır:
- Dağ eriği ve kızılcık kurusu 124. Dağ eriği ekşili kesme çorbası yapımında kullanılır 124.
- Bıldırcın 125. Bıldırcın kebabı yapımında kullanılır 125.
- Nohut 124. Nohutlu mantı ve nohutlu kebabı yapımında kullanılır 124.
- Mercimek 125. Mercimekli Bozüyük mantısı ve dağ eriği ekşili kesme çorbası yapımında kullanılır 125.
- Taze fasulye 15. Gök fasille yapımında kullanılır 15.
- Patlıcan ve patates 15. Bilecik güveci ve yunus erikli ekşili biber dolması yapımında kullanılır 15.
- Soğan ve sarımsak 125. Birçok Bilecik yemeğinde kullanılır 125.
- Baharatlar 125. Kimyon, karabiber, nane gibi baharatlar sıkça kullanılır 125.
- Zeytinyağı 15. Bazı yemeklerde kullanılır 15.
- Tavuk suyu 24. Mantı ve bazı diğer yemeklerin yapımında kullanılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: