Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz ve kırmızı fasulye arasındaki bazı farklar:
- Besin değeri: 100 gramda beyaz fasulye, kırmızı fasulyeye göre daha fazla potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum, demir ve çinko içerir 1. Ancak, kırmızı fasulye daha yüksek miktarda folat ve demir içerir 5.
- Protein içeriği: Beyaz fasulye, kırmızı fasulyeden daha az protein içerir 3.
- Kullanım alanı: Kırmızı fasulye, chili con carne gibi yemeklerde kullanılırken, beyaz fasulye çorba, fasulye salatası ve klasik beyaz fasulye yemeği gibi tariflerde tercih edilir 2.
- Popüler çeşitler: Beyaz fasulye arasında Nevi, Chali ve Kara Göz gibi çeşitler bulunurken, kırmızı fasulye için Domates, Taşkent ve Erkenci gibi çeşitler yaygındır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: