Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz ve kırmızı fasulye arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk ve Görünüm: Beyaz fasulye soluk krem veya kirli beyaz renkteyken, kırmızı fasulye koyu kırmızı bir renge sahiptir 23.
- Beslenme Profili: Beyaz fasulye, kırmızı fasulyeden daha fazla demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko içerir 1. Ancak, kırmızı fasulye K vitamini ve B grubu vitaminleri (B-1, B-2, B-3, B-6 ve B-9) açısından daha zengindir 1.
- Pişirme: Beyaz fasulye, kırmızı fasulyeye göre daha uzun sürede pişer 2.
- Kullanım Alanı: Kırmızı fasulye, çorbalar, güveçler, biberler ve uzun süre pişirilen yemeklerde tercih edilirken; beyaz fasulye salatalar ve daha kısa pişirme süresi gerektiren yemekler için uygundur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: