• Buradasın

    Beyaz fasulye ile ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen table set with a steaming bowl of white bean stew, a plate of olive oil-braised beans with tomatoes, and a freshly made bean burger on a wooden board, surrounded by fresh herbs and warm bread.
    Beyaz fasulye ile yapılabilecek bazı yemekler:
    • Zeytinyağlı beyaz fasulye 2. Piyazlık doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar sotelenir, küp doğranmış domatesler ve taze beyaz fasulye eklenir 2. Tuz, kesme şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave edilip beyaz fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir 2.
    • Ton balıklı beyaz fasulye salatası 5. Haşlanmış fasulye, taze tere, zeytinyağlı ton balığı, üzüm sirkesi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle hazırlanan sosla karıştırılır 5.
    • Beyaz fasulye yemeği 4. Etli süt fasulyesi, kuru fasulye pilaki, çiğden taze fasulyeyi buzlukta saklama yöntemi, haşlanmış kuru fasulye, havuçlu taze fasulye borani, fırında taze fasulye kızartması, kırmızı fasulye salatası gibi çeşitli tarifler mevcuttur 4.
    • Fasulye burger, fasulye humus, fasulyeli wrap, fasulye köftesi 3.
    Ayrıca, beyaz fasulye taze fasulye yemeklerinde, salatalarda ve garnitür olarak da kullanılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen displays a vibrant assortment of fresh green beans (sırık and bodur varieties), alongside bowls of black, red, and pinto beans, with a woven basket of Cino and Boncuk Ayşe beans in the foreground.

    Fasulye çeşitleri nelerdir?

    Fasulye çeşitlerinden bazıları şunlardır: Kuru fasulye çeşitleri. Taze fasulye çeşitleri. Ayrıca, yaklaşık 80 çeşit fasulye olduğu bilinmektedir. Fasulye çeşitleri, yetiştikleri bölgelere, büyüklüklerine, şekillerine ve renklerine göre adlandırılır.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds two steaming clay bowls—one filled with plump, creamy Dermason beans in a rich tomato sauce, and the other with delicate İspir beans glistening in olive oil, surrounded by fresh herbs and warm bread.

    En güzel beyaz kuru fasulye hangisi?

    En güzel beyaz kuru fasulye çeşitleri arasında Dermason Fasulyesi ve İspir Fasulyesi öne çıkmaktadır. - Dermason Fasulyesi: Orta büyüklükte, oval şekilli ve beyaz renklidir. - İspir Fasulyesi: Küçük taneli, ince kabuklu ve hızlı pişen bir çeşittir.

    Beyaz ve kırmızı fasulye arasındaki fark nedir?

    Beyaz ve kırmızı fasulye arasındaki bazı farklar: Besin değeri: 100 gramda beyaz fasulye, kırmızı fasulyeye göre daha fazla potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum, demir ve çinko içerir. Protein içeriği: Beyaz fasulye, kırmızı fasulyeden daha az protein içerir. Kullanım alanı: Kırmızı fasulye, chili con carne gibi yemeklerde kullanılırken, beyaz fasulye çorba, fasulye salatası ve klasik beyaz fasulye yemeği gibi tariflerde tercih edilir. Popüler çeşitler: Beyaz fasulye arasında Nevi, Chali ve Kara Göz gibi çeşitler bulunurken, kırmızı fasulye için Domates, Taşkent ve Erkenci gibi çeşitler yaygındır. Her iki fasulye türü de yüksek lif ve bitkisel protein içeriği ile besleyici bir seçenektir.

    Fasulye plaki nasıl yapılır?

    Fasulye pilaki yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı bombay fasulyesi (iri fasulye); 2 adet kuru soğan; 3 diş sarımsak; 1 adet havuç; 1 adet patates; 1/2 su bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 5 adet kesme şeker; 5 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. 2. Ertesi gün fasulyeleri, üstü geçecek kadar suyla haşlayın. 3. Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve havucu yarım halka şeklinde doğrayın. 4. Zeytinyağını bir tencereye alın, yağ ısındıktan sonra soğan ve sarımsakları ilave edin. 5. Soğanlar pembeleşene dek kavurun, ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 6. Havuç, patates, tuz ve şekeri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika, havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 7. Havuç ve patates yumuşayıp piştiğinde haşlanmış fasulyeleri ilave edin, birkaç kez karıştırın ve yaklaşık 10 dakika daha pişmeye bırakın. 8. Tencerenin altını kapatın ve pilakiyi tencerenin içerisinde kendi kendine soğumaya bırakın. 9. Pilaki soğuduktan sonra servis tabağına alın, üstüne ince ince doğranmış maydanozları serpin ve soğuk olarak servis edin.