Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ezine peyniri ve beyaz peynir arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Süreci: Ezine peyniri, beyaz peynir üretim aşamalarını izler ancak üretim sonrası 6 ay ila 8 ay arasında uzun bir olgunlaştırma dönemine bırakılır 1.
- Süt Karışımı: Ezine peynirinde büyük oranda tam yağlı koyun sütü kullanılır ve eğer bir peynirin imalatında kullanılan süt karışımı %50 oranında inek sütü içeriyorsa, o peynir Ezine peyniri değildir 12.
- Tat ve Aroma: Ezine peyniri, hafif ekşimsidir ve pişmiş süt aromasına sahiptir 12. Diğer beyaz peynirlerde ise ekşi tat genellikle peynirin bozulmaya başladığına dair bir işarettir 1.
- Bölge: Ezine peyniri, yalnızca Kaz Dağları çevresinde doğal kaynaklarla beslenmiş inek, koyun ya da keçilerden elde edilen sütlerle üretilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: