Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz şarabın kaliteli olması için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar şunlardır:
- Üzüm kalitesi: Beyaz şarap yapımında kullanılan üzümlerin kalitesi ve yetiştikleri yer önemlidir 14.
- Üretim süreci:
- Sap ayırma: Aromatik özellikler için saplar kısmen veya tamamen bırakılabilir 1.
- Presleme: Presleme işlemi çabuk yapılmalı, basınç yüksek tutulmamalı ve polifenol geçişi en aza indirilmelidir 14.
- Fermantasyon: Maya eklenerek şekerlerin alkole dönüşmesi sağlanmalıdır 15.
- Olgunlaştırma: Fıçı veya paslanmaz çelik tankta gerçekleştirilebilir 15.
- Saklama koşulları: Şarap, yatay pozisyonda, uygun nem ve sıcaklıkta (7-13°C) saklanmalıdır 134.
Şarabın kalitesi, renk, koku ve tat gibi faktörlerle de değerlendirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: