Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz şarap çeşitleri, üretim yöntemleri, üzüm türleri ve şeker oranlarına göre farklı kategorilere ayrılır 125.
Üretim yöntemlerine göre:
- Tatlı beyaz şaraplar 15. Fermantasyonun kesilmesiyle üretilir 2.
- Sek beyaz şaraplar 15. Tam fermantasyona uğramıştır, tatlılık içermez 5.
Üzüm türlerine göre:
- Chardonnay 135. Zengin ve tam gövdeli, tropik meyve aromalarıyla bilinir 3.
- Sauvignon Blanc 135. Canlı asidite ve narenciye, ot aromaları sunar 3.
- Riesling 13. Yüksek asiditeye sahip, tatlı veya yarı tatlı bir şaraptır 3.
- Narince 15. Narenciye aromaları ve beyaz çiçeklerle öne çıkar 1.
- Misket 1. Ege bölgesinde yetişir, gül, narenciye ve nektarin notaları içerir 1.
Şeker oranlarına göre:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: