Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz şarabın tadı genellikle meyvemsi, çiçeksi ve otsu notalar içerir 1.
Bazı temel tat özellikleri:
- Meyve aromaları: Turunçgiller (limon, misket limonu, greyfurt), sert çekirdekli meyveler (şeftali, kayısı), tropikal meyveler (ananas, mango) ve çilek, ahududu, kiraz gibi meyveler 1.
- Çiçek aromaları: Gül, hanımeli, yasemin ve portakal çiçeği 1.
- Mineral karakter: Çakmaktaşı veya tebeşirli bir tat 1.
- Asitlik: Kırmızı şaraplara kıyasla daha yüksek asit seviyesi, tazelik ve gevreklik katar 12.
Beyaz şarabın tadı, kullanılan üzüm çeşidine, üretim yöntemine ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: