Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tüm gıdaların hijyen koşulları önemlidir, ancak bazı gıdaların hijyeni özellikle dikkat gerektirir:
- Çiğ et ve kümes hayvanları: Bu gıdalar, Escherichia coli (Koli basili) gibi zararlı bakteriler içerebilir ve çapraz kontaminasyonu önlemek için ayrı tezgahlarda kesilmelidir 12.
- Yumurta: Yumurtaların kabuğa nüfuz eden bakterileri önlemek için yıkanmaması önerilir 1.
- Süt ve süt ürünleri: Süt, çabuk bozulan bir besindir ve oda sıcaklığında bırakılmamalıdır 12.
- Taze sebzeler ve meyveler: Bu gıdalar, tüketilmeden önce iyice yıkanmalı ve kurullanmalıdır 13.
- Dondurulmuş gıdalar: Dondurulmuş gıdaların güvenli saklanması için -18 °C'nin altında saklanması ve neme dayanıklı ambalajlarda tutulması gereklidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: