• Buradasın

    Bazlama hamuruna süt konur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown bazlama bread rests on a wooden table, with a small bowl of milk nearby and flour-dusted hands kneading soft dough in a traditional Turkish kitchen.
    Evet, bazlama hamuruna süt konur 14.
    Bazlama tarifi için gerekli malzemeler arasında 1 çay bardağı ılık süt bulunmaktadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bazlama hamuru nasıl yapılır?

    Bazlama hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 su bardağı un; yarım paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı şeker; 2 su bardağı ılık su (kontrollü eklenmeli). Yapılışı: 1. Yaş maya şeker ile karıştırılarak ılık su ile eritilir. 2. Maya karışımı yoğurma kabına alınan una eklenir. 3. Üzerine tuz eklenir. 4. Yavaş yavaş ılık su eklenerek hamur yoğurmaya başlanır. 5. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edildikten sonra üzeri nemli bir bezle örtülür ve 45 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurun mayalanması için ılık bir ortam gereklidir, soğuk ortamlarda mayalanma süresi uzayabilir. Bazlama hamuru tarifi ve yapım aşamaları için aşağıdaki siteler de kullanılabilir: yemek.com; ye-mek.net; pakmayamutfakta.com.