Banvit Roaster Tavuk Pişirme Tarifi: Malzemeler: - 1 adet Banvit roaster tavuk - 2 yemek kaşığı mayonez - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 1 tatlı kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı hardal tozu - 1 dal biberiye - 5 diş sarımsak - Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik gibi sevdiğiniz baharatlar - 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: 1. Tavuğun fazla derilerini kestikten sonra sırt kısmını çıkarın. 2. Tavuğu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iç kısmı alta gelecek şekilde koyun ve göğüs kısmına çıt sesi gelene kadar bastırın. 3. Mayonez, limon, bal ve baharatları bir kasede karıştırın, 1 diş sarımsağı içine rendeleyin. 4. Tavuğun birkaç yerine kesikler atın ve hazırladığınız harcı tavuğa masaj yaparak yedirin. 5. Kestiğiniz yerlere kalan sarımsakları ve biberiyeleri yerleştirin. 6. Etrafına domates, biber ve taze patates dilimleri ekleyebilirsiniz. 7. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 40-50 dakika istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin. Ayrıca, Banvit roaster tavuğu fırında soslu olarak pişirmek için şu tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 adet Banvit İftarlık Piliç - 1 çorba kaşığı salça - 1,5 çorba kaşığı pekmez - Yarım portakalın suyu - 1 soğanın suyu - 5 diş sarımsak (rendelenmiş) - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı kekik Hazırlanışı: 1. Tüm sos malzemelerini bir kâse içinde karıştırın. 2. Fırını 190 derece fansız alt üst olarak ayarlayıp, önden ısıtın. 3. Hazırladığınız sosu tavuğun her tarafına iyice sürün. 4. Tavuğu, fırın poşetine koyup, kalan sostan poşetin içine de koyup, fırın poşetinin ağzını bağlayın. 5