Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Banvit Roaster Tavuk Pişirme Tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet Banvit roaster tavuk 5
- 2 yemek kaşığı mayonez 1
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
- 1 tatlı kaşığı bal 1
- 1 tatlı kaşığı hardal tozu 1
- 1 dal biberiye 1
- 5 diş sarımsak 1
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik gibi sevdiğiniz baharatlar 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
Hazırlanışı:
- Tavuğun fazla derilerini kestikten sonra sırt kısmını çıkarın 1.
- Tavuğu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iç kısmı alta gelecek şekilde koyun ve göğüs kısmına çıt sesi gelene kadar bastırın 1.
- Mayonez, limon, bal ve baharatları bir kasede karıştırın, 1 diş sarımsağı içine rendeleyin 1.
- Tavuğun birkaç yerine kesikler atın ve hazırladığınız harcı tavuğa masaj yaparak yedirin 1.
- Kestiğiniz yerlere kalan sarımsakları ve biberiyeleri yerleştirin 1.
- Etrafına domates, biber ve taze patates dilimleri ekleyebilirsiniz 1.
- Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 40-50 dakika istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin 1.
Ayrıca, Banvit roaster tavuğu fırında soslu olarak pişirmek için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet Banvit İftarlık Piliç 2
- 1 çorba kaşığı salça 2
- 1,5 çorba kaşığı pekmez 2
- Yarım portakalın suyu 2
- 1 soğanın suyu 2
- 5 diş sarımsak (rendelenmiş) 2
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 2
- 1 tatlı kaşığı kekik 2
Hazırlanışı:
- Tüm sos malzemelerini bir kâse içinde karıştırın 2.
- Fırını 190 derece fansız alt üst olarak ayarlayıp, önden ısıtın 2.
- Hazırladığınız sosu tavuğun her tarafına iyice sürün 2.
- Tavuğu, fırın poşetine koyup, kalan sostan poşetin içine de koyup, fırın poşetinin ağzını bağlayın 2. Poşet üzerinde 1-2 tane küçük delik açın ve fırına atın 2. 5
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: