Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı zencefil yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Taze zencefil kullanılacaksa, iyice yıkandıktan sonra kabuğu soyulur ve ince ince rendelenir 13. Toz zencefil kullanılacaksa, doğrudan kullanılabilir 1.
- Bir kavanoza 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil veya 1-2 tatlı kaşığı toz zencefil eklenir 1.
- Üzerine 1 su bardağı bal ilave edilir 13.
- İsteğe bağlı olarak yarım limon suyu eklenir 1.
- Tüm malzemeler iyice karıştırılır 1.
- Hava almayacak şekilde kapalı bir kavanozda saklanır 1.
Kullanım şekli:
- Günde 1-2 kez, birer tatlı kaşığı olarak tüketilir 1.
- Aç karnına veya yatmadan önce alınması önerilir 1.
- Mide hassasiyeti varsa, yemeklerden sonra tüketmek daha uygun olabilir 1.
- Düzenli kullanım için en az 2-3 haftalık bir süre önerilmektedir 1.
Ballı zencefil karışımını yoğurt veya smoothie'lere ekleyerek ya da zencefil çayı olarak tüketmek mümkündür 1.
Alerji durumunda, karışımın tüketilmeden önce doktora danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: