Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı zencefil yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
- Zencefilli Ballı Çay Tarifi:
- Yarım kök taze zencefilin kabuklarını soyup kibrit çöpü şeklinde veya halka halka ince dilimleyin 1.
- 2 su bardağı suyu kaynatın, zencefili ekleyip ocaktan alın 1.
- Üzerini ve kenarını kağıt havlu ile sıkıca kapatıp soğumadan demlenmesini sağlayın 1.
- Zencefil çayını bardaklara paylaştırıp 2-3 tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın 1.
- Limon dilimleri ile servis yapın 1.
- Zencefil Tozu ve Bal Karışımı:
- 1 çay kaşığı zencefil tozunu bir ölçü kaşığı veya terazi ile ölçün 2.
- 2 yemek kaşığı doğal balı bir ölçü kaşığı veya kaşıkla ölçün 2.
- Zencefil tozu ve balı karıştıracağınız bir kavanoz veya cam kase hazırlayın 2.
- Hazırladığınız kavanoza ölçtüğünüz zencefil tozunu ekleyin, ardından balı ekleyin 2.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp içindeki malzemeleri iyice karıştırın 2.
- Karışımı serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: