Buradasın
Ballı ve hardallı sos nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı ve hardallı sos hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı bal 1;
- 2 yemek kaşığı Dijon hardalı 1;
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Küçük bir kaba bal ve hardalı ekleyin 1.
- Elma sirkesini ve zeytinyağını ekleyin 1.
- Karışımı bir çırpıcı veya çatal ile iyice çırpın 1.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Ballı ve hardallı sos servise hazır 1.
Alternatif tarif:
- 1 su bardağı mayonez (150 gram) 2;
- 3 çorba kaşığı hardal 2;
- 3 çorba kaşığı bal 2;
- 3 çorba kaşığı süt 2;
- 1 çorba kaşığı limon suyu 2;
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2;
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı, yarım çay kaşığı tuz 2.
Hazırlanışı:
- Büyük bir cam kasenin içerisine mayonezi, limon suyunu ve sütü çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın 2.
- Ayrı küçük bir tencerenin içerisine sıvı yağı, (isteğe göre tereyağı), kimyonu, tuzu ve kuru hardalı toz haline getirip ekleyin 2. 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirin 2.
- Üzerine sirke ile balı ilave ettikten sonra önceden hazırlanan mayonez, limon suyu ve sütten oluşan karışımı ekleyin ve 2 dakika daha kısık ateşte bekletin 2.
- Ardından tel süzgeçten süzerek soğumaya bırakın 2.
- Soğuduktan sonra küçük cam kapların içerisine koyarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: