Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hardal soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kıyma 1;
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi veya galeta unu 1;
- 2 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 1 adet rendelenmiş soğan 1;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1;
- 1 adet yumurta 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon 1.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun 1.
- Köfte harcından parçalar alıp elinizde misket şeklinde yuvarlayın 1.
- Köfteleri kızgın yağda kızartın ve kızartmış olduğunuz yağı makarna için ayırın 1.
- Uygun bir tencereyi ocağa alın, köfteleri kızarttığınız yağı ekleyip kaynamış olan suyunuzu ekleyip makarnayı ilave edin 1.
- Makarnalar yumuşadıktan sonra krema ve tuz ekleyip karıştırın 1.
- Daha sonra kızartmış olduğunuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırın 1.
- Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişirin 1.
- En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıp servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: