Bebeklere balkabağı püresi yapmak için gerekli malzemeler: 30 g (ince 1 dilim) levrek; 100 g (1 ay dilimi) balkabağı; 1 küçük patates; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; 10 g soğan. Hazırlanışı: 1. Patates, soğan ve balkabağını yıkayıp soyun ve doğrayın. 2. Doğradığınız sebzeleri levrek ile birlikte buharda pişirin. 3. Sebzeler yumuşadığında; balkabağı, soğan ve patatesi çatal ile ezip karışımımızın üzerinde zeytinyağını gezdirin. 4. Daha sonra ayırdığınız levreği de didikleyerek ezdiğiniz sebzeler üzerine koyun. Dikkat edilmesi gerekenler: Yemeğe koku vermek için bebeğinizin alerjisi yoksa pişme esnasında rezene ve defne gibi bitkiler ekleyebilirsiniz. Balığınızı iyice temizlemeli ve güvendiğiniz bir yerden almaya özen göstermelisiniz. Bebeklere her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeli ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemelisiniz.