Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın olgun olduğunu anlamanın bazı belirtileri şunlardır:
- Kristalleşme: Gerçek bal, zamanla doğal olarak kristalleşir ve donar 13.
- Akışkanlık: Bal, kaşıkla alındığında kesintisiz akmalıdır, kesik kesik akıyorsa sahtedir 15.
- Tat ve Koku: Gerçek bal, biraz fazla yenildiğinde genzi yakar ve tadı 15-20 saniye damakta kalır 12. Sahte balın ise şekerli ve yapay bir tadı vardır 4.
- Renk: Doğal balın rengi koyu ve biraz daha yoğundur, açık renkli ballar genellikle sahtedir 24.
- Yanma Testi: Balı yakmaya çalıştığınızda yanıyorsa, bu balın doğal olduğunu gösterir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: