Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın dayanma süresi, saklama koşullarına ve balın kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir 3.
Balın bozulmasına neden olabilecek bazı faktörler şunlardır:
- Nem 23. Yüksek nem, balın yapısının kristalleşmesine neden olabilir 3.
- Kirlenme 3. Bala karışan maddeler, balın bozulmasına yol açabilir 3.
- Sıcaklık 3. Aşırı sıcak, balın bozulmasına sebep olabilir 3.
Balın bozulduğunu gösteren bazı belirtiler şunlardır:
- Koku 3. Bozulmuş bal, kötü bir koku yayar 3.
- Tat 3. Ekşi, mayhoş ve metalik bir tat, balın bozulmuş olabileceğini gösterir 3.
- Görünüm 3. Bulanık ve kristal bir görünüm, balın bozulduğuna işaret eder 3.
Bal, doğru koşullarda saklandığında uzun süre tazeliğini ve doğallığını korur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: