Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi etli balığın nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Gözler: Taze balığın gözleri parlak, canlı ve bombeli olmalıdır 124. Bulanık veya içeri çökmüş gözler, bayatlığın işaretidir 14.
- Deri: Taze balığın derisi parlak ve canlı renkli olmalıdır 12. Soluk, mat veya pulları dökülmüş bir deri, bayat olabileceğini gösterir 12.
- Solungaçlar: Solungaçlar parlak kırmızı veya pembe olmalıdır 12. Kahverengiye dönmüş veya solmuş solungaçlar bayatlık belirtisidir 1.
- Koku: Taze balık hafif bir deniz kokusuna sahiptir 14. Amonyak veya çürük bir koku, balığın bayat olduğunu işaret eder 14.
- Etin sıkılığı: Balığın eti sıkı ve elastik olmalıdır 15. Parmağınızla bastırdığınızda iz kalıyorsa, balık bayat olabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: