Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balaban kebabının bazı özellikleri:
- Dinlendirme: Etler, 5 gün önceden özel bir sosta dinlendirilir 13.
- Pişirme: Etler ızgarada pişirilir 13.
- Pide ve kemik suyu: Pişen etler, tandır ekmeği üzerine yerleştirilir ve kemik suyuyla ıslatılan ekmekler kullanılır 13.
- Yoğurt ve tereyağı: Üzerine eritilmiş tereyağı ve yoğurt eklenir 13.
- Sunum: Geleneksel kebaplardan daha zengin bir lezzet profiline sahiptir 3.
- İsim: Adını Tatarca'da "çok" anlamına gelen "balaban" kelimesinden alır 35.
- Yöresellik: Eskişehir ve Afyonkarahisar mutfağına özgü bir lezzettir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: