Buradasın
Baklava yaparken yufkalar neden yapışır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava yaparken yufkaların yapışmasının birkaç nedeni olabilir:
- Nişasta kullanımının abartılması 3. Yufkaların birbirine yapışmaması için kullanılan nişasta miktarı abartıldığında, yufkalar kuruyabilir ve piştikten sonra beyaz beyaz görüntüler oluşabilir 3.
- Hamurun yeterince dinlenmemesi 4. Hamurun yeterince dinlenmemesi, glutenin gevşemesini engeller ve yufkaların daha zor açılmasına neden olabilir 4.
- Yağın yanlış şekilde eritilmesi 3. Tereyağının yüksek sıcaklıkta birden eritilmesi, yağın hızla yanmasına ve baklavaya acı bir tat vermesine yol açabilir 3.
Bu sorunların önüne geçmek için, yufkaları açarken nişasta kullanımını abartmadan, hamurun yeterince dinlenmesine dikkat ederek ve yağı doğru şekilde eriterek baklava yapılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: