Çikolatalı baklava yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 kg buğday unu, 120 gr kakao, 3 yumurta, 200 gr su, 13 gr tuz, buğday nişastası. İç harç için: 550 gr sade yağ, 300 gr çikolata. Şerbet için: 900 gr pancar şekeri, 600 gr su, 2-3 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Buğday unu, yumurta, tuz ve kakao karıştırılarak hamur elde edilir. 2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 3. Alt döşeme sırasında 20 kat yufka tepsiye dizilir. 4. 20 kat yufka sonrasında çikolata sürülür. 5. Üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur. 6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. 7. Daha sonra baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbetle buluşturulur. 8. Sonrasında soğumaya alınır.