Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklagiller, bitkilerin olgunlaşmış tohumları olup, başlıca çeşitleri şunlardır:
- Nohut: Protein ve mineraller bakımından zengindir, 100 gramında 20 gram protein bulunur 12.
- Mercimek: Sindirimi kolay, demir içeriği yüksek bir besin maddesidir 13.
- Fasulye: Protein, yağ, selüloz ve karbonhidratça zengindir, et ve yağ ilavesiyle pişirildiğinde değeri artar 12.
- Soya Fasulyesi: Besin değeri en yüksek baklagillerden biridir, 100 gramında 22 gram protein vardır 13.
- Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir, sindirimi kolaydır 12.
- Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir 13.
Diğer baklagil çeşitleri arasında bakla, yer fıstığı ve acı bakla da bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: