Düdüklü tencerede en güzel bakla yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gr taze bakla - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet orta boy soğan - 2 diş taze sarımsak - 1 yemek kaşığı un - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2-3 su bardağı su (baklaların seviyesinde ekleyin) - Yarım demet dereotu Yapılışı: 1. Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin ve kılçıklarını çıkartarak 2 parçaya bölerek ufaltın. 2. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. 3. Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun. 4. 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe kavurun, baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin. 5. Suyunu da baklalara ekleyerek karıştırın. 6. Düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın, düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin. 7. Pişen baklanın altını kapatın, bir süre bekleyin ve basıncını çıkardıktan sonra kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın. 8. İsterseniz ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapın, isterseniz 1 gece dinlendirip soğuk servis yapın.