Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakla sarması içine şu malzemeler konur:
- 1 kase temizlenmiş bakla 3;
- 1 kase kırık yarma 3;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 avuç doğranmış maydanoz 3;
- 4 dal yeşil soğan 3;
- 1 tane yeşil biber 3;
- 1 tane domates 3;
- karabiber 3;
- pul biber 3;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
- 1 çay bardağı su (iç harcı için) 3.
Ayrıca, Tokat yöresine ait bakla sarması için şu malzemeler kullanılır:
- 1 kilo salamura Tokat yaprağı 5;
- 3 yemek kaşığı salça 5;
- 2 adet domates 5;
- 2,5 su bardağı iç bakla 5;
- bir su bardağı dövme buğday 5;
- bir su bardağı köftelik bulgur 5;
- 5 adet soğan 5;
- 30 gr Bizim Yağ 5;
- bir yemek kaşığı sıvı yağ 5;
- bir demet dereotu 5;
- tuz 5;
- pul biber 5.
Amasya yöresine ait bakla sarması için ise şu malzemeler gereklidir:
- 1 kase bakla 1;
- 1 kase ince bulgur 1;
- 3 adet kuru soğan 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 demet dereotu 1;
- 2 yemek kaşığı reyhan 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı pulbiber 1;
- 1 tatlı kaşığı (kuru nane) 1;
- 3-4 yemek kaşığı salça 1.
Bakla sarması tariflerinin yapım aşamaları da farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: