Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı bakla yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze bakla 23;
- 1 adet limon 23;
- 1 yemek kaşığı un 23;
- 1 adet kuru soğan 23;
- 2 diş sarımsak 23;
- 1 su bardağı sıcak su 23;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 23;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1/4 demet dereotu (süslemek için) 2.
Yapılışı:
- Baklaları iyice yıkayıp ayıklayın ve limonlu suyun içinde bekletin 23.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve hafif kavurun 2.
- Baklaları istenilen büyüklükte kesip tencereye ekleyin ve bir iki tur çevirin 2.
- Ayrı bir kapta un, su, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırın, baklaların üzerine ekleyin 2.
- Tencerenin kapağını kapatıp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin 2.
- Baklalar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın 2.
- Soğutup üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: