• Buradasın

    Sarımsak soslu bakla nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sarımsak soslu bakla yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 300 gram bakla 23
    • 1 adet orta boy soğan 23
    • 1-2 yemek kaşığı salça 23
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 23
    • 1 kase yoğurt 2
    • 1 diş sarımsak 23
    • 1 çay kaşığı tuz 23
    Yapılışı:
    1. Baklaları ayıklayıp doğrayın ve yıkayın 23.
    2. Bir tencerede haşlayın 23.
    3. Ayrı bir tavada sıvı yağı koyup soğanları kavurun 23. Rengi pembeleşince salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 23.
    4. Tuzu da ekledikten sonra sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp haşlanan baklaların üzerine dökün 23.
    5. En üstüne de salça soğanlı sosu dökerek servis yapın 23.
    Alternatif olarak, taze sarımsaklı bakla kavurması da yapabilirsiniz 1. Bunun için gerekli malzemeler:
    • 5-6 dal taze sarımsak 1
    • 2 dal taze soğan 1
    • Yarım su bardağı zeytinyağı 1
    • 1 kg bakla 1
    • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1
    • Yarım demet dereotu ve nane 1
    Yapılışı:
    1. İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin 1.
    2. Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin 1.
    3. Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın 1.
    4. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
    5. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın 1.
    6. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sarımsak sosuna hangi baharatlar konur?

    Sarımsak sosuna konulabilecek bazı baharatlar şunlardır: Karabiber; Kimyon; Çemen; Kırmızı toz biber; İsot; Kekik; Fesleğen; Hardal otu. Ayrıca, sarımsak sosuna lezzet katmak için pul biber de kullanılabilir.

    Sarımsaklı bakla yanına ne gider?

    Sarımsaklı bakla yemeğinin yanına aşağıdaki lezzetler iyi gider: 1. Bulgur Pilavı: Bakla yemeği ile uyumlu ve doyurucu bir kombinasyon oluşturur. 2. Yeşil Elmalı Kereviz Salatası: Hafifliği ve kendine has aroması ile bakla yemeğine lezzet katar. 3. Manda Yoğurdu: Bakla yemeğinin klasik tamamlayıcısıdır. 4. Karışık Marul Salatası: Bol malzemeli ve sağlıklı bir salata seçeneğidir. 5. Pirinç Pilavı: Klasik bir yan lezzet olarak tercih edilebilir.