Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak soslu bakla yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 300 gram bakla 23
- 1 adet orta boy soğan 23
- 1-2 yemek kaşığı salça 23
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 23
- 1 kase yoğurt 2
- 1 diş sarımsak 23
- 1 çay kaşığı tuz 23
Yapılışı:
- Baklaları ayıklayıp doğrayın ve yıkayın 23.
- Bir tencerede haşlayın 23.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı koyup soğanları kavurun 23. Rengi pembeleşince salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 23.
- Tuzu da ekledikten sonra sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp haşlanan baklaların üzerine dökün 23.
- En üstüne de salça soğanlı sosu dökerek servis yapın 23.
Alternatif olarak, taze sarımsaklı bakla kavurması da yapabilirsiniz 1. Bunun için gerekli malzemeler:
- 5-6 dal taze sarımsak 1
- 2 dal taze soğan 1
- Yarım su bardağı zeytinyağı 1
- 1 kg bakla 1
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1
- Yarım demet dereotu ve nane 1
Yapılışı:
- İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin 1.
- Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin 1.
- Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın 1.
- Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın 1.
- Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: