En güzel badem tatlısı için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 125 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1 yumurta; yarım çay bardağı sıvı yağ; 4 yemek kaşığı toz şeker; 5 yemek kaşığı irmik; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 2,5 su bardağı un; 3 su bardağı su; 2,5 su bardağı toz şeker; 2 damla limon suyu. Üzeri için: fındık kırığı veya yeşil toz fıstık. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın, üzerine limon ekleyip kaynamaya bırakın. 2. Hamuru hazırlayın: Tereyağı, sıvı yağ ve toz şekeri çırpıcı ile çırpın, üzerine yumurta, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. 3. Şekillendirme: Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şekli verin. 4. Pişirme: Yağlanmış fırın tepsisine dizin, bıçak yardımıyla orta kısımlarına kesikler atıp hafifçe açın. 5. Servis: Fırından alıp 1-2 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekledikten sonra soğuk şerbeti dökün. Püf noktaları: Tatlının hamurunu yaparken malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Unu kontrollü bir şekilde ilave etmek ve hamurun çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat etmek önemlidir. Tatlının şerbetle buluşturulacağı zaman, kurabiyelerin ilk sıcaklığının çıkmış olması ve şerbetin ılık olması gerekir.