Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva, 150 derece fırında 30 dakika pişirildikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirildiğinde en güzel sonucu verir 25.
Fırında ayva pişirmek için gerekli malzemeler:
- 4 orta büyüklükte ayva 2;
- 1 su bardağı şeker 2;
- Yarım su bardağı su 2;
- 4-5 karanfil 2;
- Ayva çekirdekleri ve kabukları 2.
Ayvalar soyulup ikiye bölündükten sonra içleri temizlenir ve limonlu suya konur 2. Ardından, oyulan kısımları üste bakacak şekilde bir tencereye yerleştirilir ve üzerine şeker, karanfil ve ayva çekirdekleri eklenir 2. Uygun ölçüdeki su eklenip orta ateşte kaynaması için bekletilir 2. Kaynadıktan sonra ateş derecesi düşürülür ve ayvaların renk alması sağlanır 2.
Daha sonra ayvalar fırına koyulacak kaba alınır ve hazırlanan şerbet üzerine dökülür 2. 190 dereceye hazırlanan fırında ayvaların üzerleri kızarana dek pişirilir 2.
Fırında ayva pişirirken ayvaların cinsine göre pişme süresinin değişebileceği unutulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: