Buradasın
Ayva tatlısı en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva tatlısı en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 8 adet ayva, 3 su bardağı şeker, 1 çubuk tarçın, 100 gram ceviz, 8 çorba kaşığı kaymak 1.
- Hazırlık: Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün. Çekirdeklerini bir kenara ayırın 12. Tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin 1.
- Pişirme: Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin. 4 adet karanfili, çubuk tarçını, ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Servis: Soğuduktan sonra ceviz ve kaymak ilavesi ile servis edin 1.
Alternatif olarak, fırında ayva tatlısı da yapabilirsiniz:
- Malzemeler: 2 adet büyük boy ayva, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, ayva çekirdekleri, tarçın çubuğu, birkaç karanfil, kaymak veya krem şanti, ceviz veya fındık 5.
- Hazırlık: Ayvaları yıkayın, kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını çıkarın 5.
- Pişirme: Fırın kabına ayvaları yerleştirin, her birinin ortasına bir yemek kaşığı toz şeker koyun ve çekirdekleri ekleyin 5. Tarçın çubuğu ve karanfilleri de fırın kabına yerleştirin 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin 5.
- Servis: Tatlıyı fırından çıkarıp soğumasını bekleyin, ardından kaymak veya krem şanti ile süsleyerek ceviz veya fındık ile servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: