Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva çayı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın 1.
- Kabukları ve çekirdekleri bir tencereye veya demliğin içine koyun 1.
- Üzerine karanfil ekleyin ve suyunu ilave edip kaynamaya bırakın 1.
- Su kaynadıktan sonra orta ateşte 10-15 dakika demleyin 1.
- Tatlandırmak için bal, tarçın veya limon ekleyebilirsiniz 14.
Aşırı tüketimden kaçınılmalı, günlük 1-2 fincandan fazlası sindirim hassasiyetine yol açabilir 2. Alerjik bünyeye sahip kişilerin özellikle ayva yaprağı veya çekirdeği tüketmeden önce dikkatli olmaları gerekebilir 2. Herhangi bir sağlık sorunu veya düzenli ilaç kullanımı varsa, tüketim öncesi uzman görüşü alınmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: