Buradasın
Ayva yaprağı çayı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva yaprağı çayı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 1 litre sıcak su ve yaklaşık 20 adet kuru ayva yaprağı 14.
- Hazırlık: Kaynatılacak suyun klorsuz olmasına dikkat edilmelidir 4.
- Kaynatma: Kaynamış su içerisine ayva yaprakları atılır ve 2-3 dakika kaynatılır 14.
- Demleme: Karışım 5 dakika bekletildikten sonra süzülerek tüketilebilir 14.
- Tatlandırma: Tadı hoşunuza gitmezse bal gibi doğal tatlandırıcılar eklenebilir 14.
Taze ayva yaprağı çayı için:
- Kaynatma: 1 litre su kaynatılır ve içine ayva yaprakları eklenir 5.
- Demleme: 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra demlenmesi için bekletilir 5.
Herhangi bir sağlık sorunu veya düzenli ilaç kullanımı varsa, tüketim öncesi uzman görüşü alınmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: