Buradasın
Ayracli kalıpta kek neden dağılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayraçlı kalıpta kekin neden dağıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, kekin dağılmasının bazı genel nedenleri şunlardır:
- Malzeme eksiklikleri veya fazlalıkları 1. İdeal malzeme miktarlarının kullanılması önemlidir 1.
- Katı malzemelerin doğrudan eklenmesi 2. Un, vanilya ve kabartma tozu gibi malzemeler elekten geçirilerek eklenmelidir 23.
- Fırın ısısının yanlış ayarlanması 12. Fırının önceden uygun sıcaklıkta ısıtılmaması kekin dağılmasına yol açabilir 12.
- Fırın kapağının sık sık açılması 12. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için fırının ilk 20 dakika açılmaması önerilir 12.
- Kalıbın yeterince yağlanmaması veya unlanmaması 245. Kalıbın tereyağı ile yağlanması ve üzerine un serpilmesi, kekin dağılmasını önleyebilir 245.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: