Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 2 su bardağı pirinç 24;
- yarım su bardağı arpa şehriye 2;
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu) 24;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Pirinçler yıkanır ve suda bekletilir 12.
- Tereyağı ve sıvı yağ tencerede eritilir, arpa şehriye eklenip kavrulur 12.
- Pirinçler eklenir ve 2 dakika daha kavrulur 12.
- Sıcak su ve baharatlar eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir 12.
- Ocaktan alındıktan sonra havlu kağıtla kapatılarak demlenmeye bırakılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: