Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa şehriye, kurutulmuş buğday unu ve su karışımından elde edilir 1.
Şehriyenin adının arpaya benzemesinden dolayı bu şekilde anıldığı düşünülmektedir 2.
Arpa şehriye ayrıca şu malzemelerden de yapılabilir:
- İri arpa şehriye 1. Genellikle çorbaların içine eklenir veya tek başına pişirilerek salata ya da pilav olarak tüketilir 1.
- Tel şehriye 1. Türk mutfağında genellikle pirinç pilavına katılır 1. Yunan mutfağında da tel şehriye kullanımına sık sık rastlanır 1.
- Kritharaki 1. Yunan mutfağında sıkça görülen bu arpa şehriye çeşidi, sıklıkla pilav alternatifi olarak veya fırın yemeklerinde tercih edilir 1.
- Bebekler için arpa şehriye 1. Bebeklerin ve çocukların tüketimine uygun olan organik sebzeli arpa şehriye ve organik sebzeli tel şehriye çeşitleri çorba veya pilav olarak tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: